Pühapäevased jalutuskäigud, toimetamised köögis ja tähelepanekud elust enesest
01.12.2011
26.11.2011 Kaberneeme uus laudtee
Guido, Svetlana; Vallik. Pilves +5.
Tegime väikese väljasõidu suunal Kaberneeme -Jägala
Kuna sõitsime välja hilja, ehk siis umbes kell 14.30 siis jäi meile jalutamiseks vaid umbes poolteist tundi valget aega. Esimene peatus Kaberneeme ranna lähedases parklas. Astudes ranna poole avastasime uue RMK meistrimeeste kätetööna valminud laudtee.
tee on umbes 300 m pikk ja kulgeb männimetsas üleval kaldapealsel.
Ausaltöelda huvitav milleks see rajati?
Metsaalune justkui nii radikaalset kaitsmist ei vaja?
Nädal möödas...
Blogipidamine on mul siin nädalaks soiku jäänud. Üsna ärevaks nädalaks selliseks, kust ei puudunud mure lähedase pärast, pereliikme ootamatu haiglasse sattumine ja hingeraviks üksinda konjaki rüüpamine.
Õnneks sai kõik kenasti korda ja see mustaks kippuv peatükk jääb kirjutamata
Õnneks sai kõik kenasti korda ja see mustaks kippuv peatükk jääb kirjutamata
Nostalgialaupäev, täidetud munad ja singirullid
Ühed vähestest toitudest mida ma mõistan teha ilma retseptiraamatusse vaatamata.
Täidetud munad
Tõsi vaatasin üle ka Nami-Namis pakutavate vastavate retseptide hulga kuid ei leidnud enda jaoks midagi järgimisväärset. Või peaaegu mitte midagi, Nami - „Täidetud munadsinihallitusjuustuga”
on olemuselt pea-aegu sarnane, kui mitte arvestada, et kasutasin kaunistamiseks peterselli ja jõhvikamarja.
Minu variant oli siis:
- (hiid)muna
- 4 sl Hapukoort
- 100g Sinihallitusjuustu
- Peterselli lehte
- Jõhvikamarju
Keetsin kanamune 15 min, seejärel jahutasin järsult, et koored paremini lahti tuleks.
Koorisin munad ja lõikasin seejärel õhukese noaga hoolikalt pooleks.
Seejärel urgitsesin välja munakollased, ise jälgides, et valgepoolikud jääksid kenasti puhtad ja terved.
Järgmise etapina purustasin hoolikalt munakollased, selleks et tükke mis võiksid kreemipritsi ummistada sisse ei jääks.
Lisasin riivitud sinihallitusjuustu ja hapukoore ( riivimise edukuseks oleks paerm valida mõni pisut kõvem juustusort)
Seda ikka selleks, et täidise mass saaks võimalikult ühtlane ja et seda saaks vormida näiteks sakilise kreemipritsiotsikuga.
Hapukoort on samuti tegelikult vaja parasjagu niipalju, et mass oleks vormitav, kuid ei vajuks samal ajal ka laiali.
(Minu valmistatud täidis jäi etterutates öeldes siiski sutike liiga kuivaks)
Segasin täidise koostisosad hoolikalt läbi ja laadisin kreemipritsi.
Täitsin munavalgepoolikud, monteerisin noaotsaga ettevaatlikult kohale petersellilehe tükikesed ja panin keskele krooniks jõhvikamarja.
Viimaseid ei toonud ma soopealt vaid võtsin lihtsalt sügavkülmast.
Laotasin ovaalsele vaagnale mõned salatilehed ja ladusin nendele hoolikalt oma töö tulemuse.
Singirullid
Klassika. Riivitud juust majoneesi ja küüslauguga keeratud rulli õhukesse singiviilu.
Peab ütlema, et selle asjaga on nagu lapsepõlvemälestustega ikka – rohi oli siis rohelisem ja taevas sinisem.
Olgem ausad, ega see rasva-kolesteriinipomm niivaga maitsev ei ole ühti.
Tähendab, ei ole maitsev kui kasutada „harilikke“ odavaid komponente.
Kui prooviks „Kalkunisingi“ ja Edam“ juustu asemel päris sinki ja päris juustu kasutada – oleks tulemus kindlasti parem.
Ja küüslauguga ettevaatust, see sinder võib liig suures koguses kogu ürituse tuksi keerata
Подписаться на:
Сообщения (Atom)