06.12.2011

Sissejuhatus piparkoogihooaega - Kuidas ma üle-eelmisel aastal piparkoogimaja tegin


Pildilugu sellest kuidas me 2009 aastal piparkoogimaja tegime.
Selle töö kohta sai juba siis pildireportaaz valmistatud, kui see jäi siis avaldmata.
Kahjuks on hävinud failid mis sisaldasid šabloone selle maja valmistamiseks.



1. Projekteerimine ehk 3D mudel. sellise maja kavandasin siis...


2. Valan lauale pisut õli


3. Nii, et töökoht oleks kenasti kaetud
4. Lõikan küpsetuspaberist ahjuplaadi suuruse tüki



5. "kleebin" selle õlikihti laual kasutades lauale



7. Lõikan paraja tüki taigent


8. Määrin taignarulli kenasti õliga


9. Rullin taignatüki kindlasti umbes 3 mm leheks


10. "Õlitan" eelnevalt paberist välja lõigatud šablooni


12. Lohistan taigna koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile

















































13. Õline šabloon kleepub kenasti taignale


14. Alustan detaili väljalõikamist


15. Kuniks kõik ülearune on eemaldatud


17. Eemaldan šablooni


18. Küpsetan 200 kraadi juures 7 minutit


19. Nii


20. Ongi üks detail valmis ... nüüd veel 6 tükki
NB ! paksemate ja massiivsemate detailide jaoks on vaja pikemat 
Küpsetamise aega !


21. Alustame kokkupanekut sobitades pisut detaile. "Projekteerisin" maja seinadetailidele
hambad selleks, et see konstruktsioon seisaks vajadusel koos ka siduvat glasuurkreemi
kasutamata. Mida ma muidugi ei teadnud - oli see kui palju taigen küpsemisel paisub.
Jätsin hammastele küll teatava varu, kuid siiski vähe. Pildil lõikan hambaid ettevaatlikult noaga parajaks.
Kui te võtate seda asja järgi teha siis võite hambad rahumeeli tegemata jätta. Glasuur seob piisavalt hästi.
Hambad võite hambapõhja kõrguselt maha lõigata



22. Järgmine ettapp - detailide kaunistamine, aknaraamid jms


23. Koostamine tappe ja glasuurkreemi kasutades


24. See töö nõuab omajagu kannatust


25. lasen lõppviimistlusel kuivada


27. Ongi valmis !































Комментариев нет:

Отправить комментарий