23.01.2012

Küpsetatud kondine karpkala küüslauguga

Tuli tahtmine kallist laupäevaõhtut jällegi millegi suupärase vaaritamisega sisustada.
Ainult, et need pühade aeg hangitud lisakilod...
Pirukad, koogid, seapraad ja isegi loomalihalõik jäävad mängust välja.
Kala.
Aga vot kalaga võiks proovida, see ei ole kuidagi vastuolus mu väikese dieediga.
Näiteks karpkalaga.
Otsisin retsepti, mida lihtsama seda parem.  Leidsin Vladislav Korzetsi õpiköögist http://opikook.ee/retseptid_1.html  Karpkala küüslauguga.
Ostsin kala, pisut väiksema kui retseptis soovitatud kuid selle eest roogitud sellise.
Maitsestasin soola-suhkru seguga lasksin seista pool tundi. Siis määrisin kala seespoolt majoneesi, hakitud küüslaugu ja tilli seguga ja küpsetasin pool tundi 200 kraadi juures.
Siis tõstsin temperatuuri 250 kraadini ja küpsetasin veel 5 minutit.
Kalasöömist õilistasime pudeli valge veini ja  vene filmiklassikaga.
Kas oli see kala loomult kõrend või kehvasti toidetud - aga  söömine muutus aega ja vaevanõudvaks urgitsemiseks söödava substantsi eraldamise nimel mittesöödavast.
Kala ise sai hea - kuid kuidagi liiga "dieet". 
Kohe peale selle manustamise lõpetamist siirdusin külmkappi uurima lootuses midagi söödavat ka leida


Комментариев нет:

Отправить комментарий