Midagi sellist
suht kassikalist, väike katse valmistada midagi suupärast kontrollides samal
ajal roa kalorsust.
Koostis siis
900 g värsket
kilu
Kotike kiluvürtsi
millele tuleb maitse järgi lisada soola ja suhkurt
1/5 keskmist
sibulat
3 keskmist
tomatit
Kimbuke hakitud
tilli
Natuke
sidrunimahla
Pisut õli vorim
määrimiseks
Ja õige natuke
parmesani juustu peale raputamiseks
Kõigepealt tuleb
puhastada ja maitsestada
kilu ning jätta see siis vähemalt tunniks laagerdama.
Muidugi võiks osta ka lihtsalt valmis vürtsikilu kuid sellekõrge soolsus on arvestatud pikaajaliseks
säilitamiseks ja ei ole mõtet endale järjekordset peotäit soola ilmaasjata sise
süüa.
Järgmiseks vorm
õliga kokku, siis vormi põhja kiht kilu, sellele kiht sibularõngaid ,
sibularõngastele kiht tomatilõike hakitud tilliga ja siis kõik otsast peale
kuniks materjali jätkub.
Kõige peale
raputasin riivitud parmesani.
Küpsetasin ahjus
200 kraadi juures 20 minutit.
Tulemust näete
siin
Mis öelda?
Aga seda, et „Tallinna“
kiluvürtsi maitse selles kontekstis mulle eriti peale ei lähe.
Комментариев нет:
Отправить комментарий