06.01.2013

Värske kilu sibula ja tomatitega




Midagi sellist suht kassikalist, väike katse valmistada midagi suupärast kontrollides samal ajal roa kalorsust.
Koostis siis

900 g värsket kilu
Kotike kiluvürtsi millele tuleb maitse järgi lisada soola ja suhkurt
1/5 keskmist sibulat
3 keskmist tomatit
Kimbuke hakitud tilli
Natuke sidrunimahla
Pisut õli vorim määrimiseks
Ja õige natuke parmesani juustu peale raputamiseks



Kõigepealt tuleb puhastada ja  maitsestada
kilu ning  jätta see siis vähemalt tunniks laagerdama. Muidugi võiks osta ka lihtsalt valmis vürtsikilu kuid sellekõrge  soolsus on arvestatud pikaajaliseks säilitamiseks ja ei ole mõtet endale järjekordset peotäit soola ilmaasjata sise süüa.
Järgmiseks vorm õliga kokku, siis vormi põhja kiht kilu, sellele kiht sibularõngaid , sibularõngastele kiht tomatilõike hakitud tilliga ja siis kõik otsast peale kuniks materjali jätkub.
Kõige peale raputasin riivitud parmesani.
Küpsetasin ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.
Tulemust näete siin




Mis öelda?
Aga seda, et „Tallinna“ kiluvürtsi maitse selles kontekstis mulle eriti peale ei lähe.

Комментариев нет:

Отправить комментарий