26.02.2013

Vibujahi legaliseerimise toetuseks...

Pole mul midagi öelda.
Küll aga on öelda vastu.
Esiteks ei ole vibu või ammunoolega looma tabada üldsegi nii lihtne kui vintpüssikuuliga.
See suurendab tõenäosust, et loom ei saa surma vaid ainult haavata ja hukkub hiljem piineldes.
Vibu või ammu omamiseks pole vaja luba.
See tähendab, et vibujahi legaliseerimise korral on salakütil lihtne metsas vibuga küsimusi tekitamata ringi liikuda.
Vibulask ei tekita müra.
Jällegi võimalus jahiõigust kuritarvitada.
Ja lõpuks mis peamine - vibujaht ei ole selgelt praktilisel otstarbel ulukite hulga kontrolli all hoidmine vaid lihtsalt meelelahutus, lõbu tappa loomi.
Milleks?

1 комментарий:

  1. Esiteks ei ole jah nii lihtne tabada, peab oskama ligemale hiilida ning nool on samas kallim kui padrun. See suurendab tõenäosust, et vibukütt on tunduvalt osavam, kogenum ning pühendunum ja jätab lasu pigem tegemata kui teeb praaki.

    Vibu ja ammu omamiseks ei ole ka praegu vaja luba, see tähendab, et vibujahi legaliseerimise korral on salakütil väga raske vibuga küsimusi tekitamata ringi liikuda. Praegu saab kesiganes täiega nautida, et vibu ei tekita müra ning "märki laskmas" metsas käia. Vibujahi legaliseerimise korral enam mitte, siis on tegu jahirelvaga.

    Ning lõpuks mis peamine - vibujaht ei ole mitte ainult selgelt praktilisel otstarbel ulukite hulga kontrolli all hoidmine, vaid ka stressivaba ulukiliha hankimine, osalemine inimese ja looduse vahelises tasakaalus. Rõõm õnnestunud tabamusest käib aga alati koos kahjutundega võetud elu pärast.

    ОтветитьУдалить