27.11.2013

Aga nad ei viitsigi ettevõtlustoetust saada

Juhtusin siin paar päeva tagasi nägema uudisnupukest selle kohta, et töötud ei tahtvat kuidagi kasutada töötukassa ettevõtlustoetust.  Mul on selles küsimuses mõningane rpliik välja öelda.  Nimelt, üks minu tuttav soovib juba üsna mitmendat korda saada seda põlatud toetust. Tahab selleks, et oma väikest kudumistöökoda sisse seada ja vähemasti endale ülalpidamist teenida.
Tahab toetust aga ei saa. Ta andis mulle lugeda neid,  toetuse andmisest ära ütlevaid vastuseid.  Põhjendused kas teate on väga asjalikud,  ikka, et te pole piisavalt uurinud kodu ja välismaise turu nõudlust, ei tea täpselt oma potensiaalse klientuuri arvukust, ei tunne piisavalt põhjalikult konkurentide potensiaali, ei ole esitanud täpselt tulevase personalipoliitika ja palgaarvestuse põhimõtteid, jne, jne.
Õige muidugi, ega raha ei peagi kergekäeliselt ükskõik kellele jaotama.  Samas aga vabandage väga -inimene kes peaks oskama kõrge komisjoni arvates hinnata USA makromajanduse perspektiive ja kliendibaasi  muutumist võimaliku toorainehinna kõikumiste taustal, ei küsi töötukassast pisut raha kudumismasina ostmiseks vaid teeb suurtehinguid kuskil Monacos.  Ma ei oska muud arvata kui, et ametnik ei soovigi millegipärast mingeid toetusi jagada ja ei pelga  „ei“ ütlemiseks  vajadusel  kõvasti vaeva näha leidlike ja põhjalike vastuste koostamisel.

Kindlasti  on mu arvamus subjektiivne, kuid siiski liiga kõrge on toetuse saamise lävi, liiga ebarealistlikus nihkes on see võrreldes asja sisu endaga.  Aga igal juhul ei maksa ametnikuhärradel osatada, et need laisad töötud ei tahagi toetust...

Комментариев нет:

Отправить комментарий