27.08.2012

Kokkuvõtteks meie sellesuvisest reisist


Nüüd tagantjärele on väiksemad arvutused tehtud ja võib asja nö kokku võtta.

1. Rahaline pool. Kulud õnnestus prognoosida üllatavalt täpselt 2,5 kiloeuri, kokkuhoidu ei olnud kuid ka ülekulu mitte. Suurima kuluartikli moodustas toidule kulutatu, teisel kohal hotellikulud ja kolmandal kulutused kütusele.
2. Läbisõit. Tänu Pikale eeltööle ja marsruutide, parklate jne täpsele
paikapanemisele oli läbisõit prognoositult 7000 km. Tehnikaga probleeme ei olnud. Auto oli garantii all ja ka "superkasko" vormistatud.
3. Ööbimised. Ööbimiskohad olid broneeritud kasutades booking.com teenust. Kõik toimis, kokkulepetest peeti kinni, hindadega arusaamatusi ei olnud.
4. Teeolud. Tallinnast Suwalkisse prognoositult head, olulisi teeremonte ei olnud va Pärnu kant.
Suwalkist Varssavisse, parem kui ma arvasin, poolakad on tõsist kiitust väärt. Ehtatud on pikk jupp neljarealist maanteed Varssavist Bilaystoki suunas. Vana kitsast teed on Augustowini veel ainult ca 150 km. Varssavist Saksamaa suunal on kõik super.
5.Külastused. Oma turistitööd tegime lähes maksimumprogramm. Tegelt isegi rohkem, sest jõudsime läbida ka võõrustajate poolt pakutu. Külastamata jäid ainult Rotterdam ja Rundale. Selle eest käisime Utrechtis mis polnud ette kavandatud.
6. Puudused. Kus siis ilma nendeta. Liiga suur programm. Võiks vähem ja aeglasemalt. Kui oled ühtejärge läbi käinud kümmekond kuulsat ja ilusat Euroopa linna, tabad end mõttelt, et tegelikult on nad ju laias laastus kõik ühesugused. Erinevuse tooks süvenemine omapärasse, selleks aga polnud meie kiiruse juures aega. Teiseks - 1/3 teel oldud ajast, 1/3 hotellikuludest ja 60 % kütust kulus sõiduks saksamaale ja tagasi.
Kuidagi kahju nii raisata. Samas on puhkuste kõrghooajal ka odavlennufirmade piletid ja autorent nii kallid, et ise kohale sõita polegi palju kulukam.
7. Emotsionaalses plaanis - on Kesk ja Lääne-Euroopa linnade külastamine ennast mõneks ajaks ammendanud. Kuidagi rohkem avaldavad muljet loodusobjektid kui inimkäega tehtu. Kui küsisime üksteiselt, et mis sellest sõidust kõige rohkem meeldis - siis jõudsime üksmeelselt järeldusele, et see oli Prantsusmaa põhjarannik ja La Manche.
8 Ja plaanid tulevikuks. Milline rännumees siis plaane ei tee. Samas ei taha midagi ära sõnuda kuid mingid visandid meil järgmiseks aastaks on.
Arvestades selle sõidu kogemust - lendame lennukiga, tõenäoliselt enne või pärast "high seasoni" ja rendime auto. Septembri lõpus näiteks, tõenäoliselt Itaaliasse või Kreekasse. Loodame nii kokku hoida kuna väljaspool kõrghooaega on hinnad 20-30 % madalamad.
Samuti on ehk ilm põhjamaalasele talutavam
Muidugi võiks ka matkabussiga minna, kuid selleks on vaja seltskonda.
Kahekesti ei kannata seda asja maksta, optimaalne oleks 4 inimest igaühe osalus maksaks kogukuluna auto+parkimised+kütus+toit ca 1000 EUR. Taskuraha suveniiride ostmiseks peale selle.
Aga eks näe, sinna on veel aastajagu aega

Комментариев нет:

Отправить комментарий