17.09.2012

Seenerisotto

Mitmete erinevate seenerisotto retseptide lihtne kuid kontrollitud süntees.
Kogus -  kolmele persoonile

200g               šampinjone
50g                 võid
2                     "Galina Blanca"seenepuljongikuubikut 1 liitrisse vette
50g                 riivitud parmesani
1                     keskmine punane sibul
300g               risottoriisi
50 ml              punast kuiva veini
Soola maitse järgi




Kõigepealt praadisin 0.5 cm liistakuteks lõigatud šampinjonid umbes ühe kolmandikuga võist. Praadisin umbes 10 min pidevalt segades, nii, et seened said kenasti helpruunid. See tehtud, panin šampinjonid ootele.
Järgmiseks segasin puljongi 2 "Galina Blanca" seenepuljongikuubikut 1 liitri keeva vee kohta, lisaks maitse järgi soola.
Sibula hakkisin peeneks ja praadisin selle pannil ülejäänud võiga klaasijaks, lisasin riisi ja 50 ml kuiva punast veini.
Segasin ja lasksin veinil pisut aurustuda.
Nüüd läks käiku suurem kastrul.
Kuumutasin selles kulbitäie puljongit ja lisasin riisi sibulaga.
20 min vältel väikesel tulel pidevalt riisi segades jätkasin buljongi lisamist, kulbitäis haaval nii, et eelmine portsion jõuaks enne imenduda kui järgmise lisan.
Kui kogu seenepuljong oli imendatud võtsin kastruli tulelt, lisasin riivitud parmesani ja pruunistatud šampinjonid ja segasin selle kõik ilusti läbi.
Ja ongi valmis

Комментариев нет:

Отправить комментарий