15.12.2013

Laupäevane väljasõit Raplamaale


Sveta, Guido, Vallik. - 4 Kraadi, tuuletu.
Ilma kindla plaanita väljasõit "kuhugi". Ainsaks eesmärgiks võibolla hankida materjali "Europug" projekti jaoks. Ja, et tulemas on jõulud peab seda teemat ka ekspluateerima. Sestap küsimus iseendile - "kas ja kuidas on jõulud tulemas Tallinna lähiümbruses?
Kell 11 ja mõned kopikad, kurss Viljandi maanteed pidi lõuna suunas.
Esimene peatus Kohila. Jõulueelset aega sai tuvastada vaid Konsumi fassadi tagasihoidliku illuminatsiooni läbi. Muidu Kohila nagu Kohila ikka.

Teine peatus Rapla. Maakonnakeskus, siit leiame kindlasti jõulumeeleolu? Leidsimegi. Kesklinnas kuusk siniste lambikestega ehitud. Tallinnlase jaoks erilist muljet ei avalda, kuid Kohilaga võrreldes selge progress.
Aga hea küll, ega siis jõulukaunistustes asi ole. Meil vaja ju kallist puhkepäeva kuidagi mitmekesistada. Tegime kutsiga väikese fotosessiooni jõekalda pargis.
Tagasi kodu poole sõitsime läbi Varbola. Selliselt väiksemalt teelt on näha märgatavaid tormikahjustusi, siin seal värskel juurtega murtud puid.
Ohukotsu lähedal sööstis üle tee metskits silmis metsik hirm.
Nägime teda lähedalt, auto ninast vaevalt paarikümne meetri kaugusel, olnuks me sekund kiiremad siis...
Mesiku sööstu põhjus selgus vevalt paarsada meetrit kaugemal kui silmasime neoonvestides jahimehi.
Rääkigu jahi armastajad mis tahes, aga ei saa mina aru kuidas võib mõni hekt tagasi nähtud uhket ja võimast looma tahta tappa?
Ja, ja arvukuse reguleerimine bla-bla.
Siberi metsades ei reguleeri ulukite arvukust keegi ja pole probleemi?
Lõbu lihtsalt siis see tapmine ju.
Kolmas peatus, Varbola linnus. Peatuda me siin ei kavatsenudki, kuid siis silmasime puuskulptuuride gruppi mida me siin varem näinud ei ole. Neli kuningat.
Veel üks väike fotosessioon.
Neljas peatus Keila, jäi tegelikult tegemata, sest aeg oli juba hilislõunane ja hakkas silmanähtavalt hämarduma. Jah ja Keilas on jõulukaunistusi ilmsesti märksa rohkem näha kui tervel Raplamaal kokku.
Detail muidugi, aga samas veel üks piisk mosaiiki mille nimi on ääremaastumine.
No ja oligi aeg sibada koju verivorstide ja mulgikapsaste manu.
Järgnevalt lühike fotoreportaaz väljasõidult.



















Комментариев нет:

Отправить комментарий