14.01.2011

Viru raba

59°28'14.37"N
25°38'22.52"E

Eesti on tuntud oma rabamaastike poolest kuid raba külastamiseks tulleb teinekord kaugele sõita ja siis veel päris palju jalgsi vantsida.
Nendest puudustest on vaba Viru raba.
Ligipääsetavus matkarajale on peaaegu, et ideaalne -  vaja on vaid  kolmveerand tundi sõitu Tallinnast Narva suunas mööda suurt ja kiiret maanteed.  Seejärel tuleb pöörata Loksa suunas, sõita veel umbes kilomeeter ja pöörata paremale viidaga tähistatud metsateele.
Siit leiate väikesevõitu parkla kus algab ka matkarada. ( mõnedel andmetel on parkla remondiks suletud 19.10.11)
Rada ja selle võimalusi kirjeldab RMK koduleht:

Meie käisime seal varakevadel, enne kui sääsed välja ilmusid.
Raja esimene osa on igav, käid jaootad – kus see raba siis lõpuks on?
Läbinud umbes 700 meetrit  vahelduvalt märjal maastikul jõudsime lõpuks rabaserva laudtee algusesse. Laudtee kulges vahelduval rabamaastikul üle laugaste ja läbi madalate männikute.
Rada on ajahambast pisut rasitud, tõsi vähem kui näiteks Marimetsa rada, kuid vaatetorn oli juba sellises seisus, et üles ronida tohtivate külastajate arv on karmilt piiratud. Laudtee pikkus on ca 2,4 km. Selle läbinud jõuate raba vastaskaldale. Siin rada lõpeb ja koos sellega ka tähistus.
Tagasi parklasse võite minna mööda metsarada kui pöörate nüüd loode suunas ja liigute mööda rabaserva ( umbes 2,5 km) või lähete tuldud teed tagasi, kokku siis umbes 3,4 km



View Larger Map








Комментариев нет:

Отправить комментарий