03.03.2013

Täistera tortilja ahjus küpsetatud lõhega

Niisiis eksperiment.

Retsept on katse teha ahjus küpsetatud lõhe baasil midagi tortiljalikku üritades kasutada tervislikumaid koostisosi

Kogused neljale sööjale.
Aega kulub koos kala eelmaitsestamisega ca 6 tundi

8  Täistera tortiljapõhja
600g    lõhefileed
200g    jääsalatit
200g    Heinz oad (baked beans)
100g    Chunky Salsat*
60g konserveeritud maisi

1          keskmine sibul
5          Kirsstomatit
Pisut Laimimahla
Kala maitsestamiseks soola ja "Sanata Maria"  Faijta* maitseainet vastavalt soovile


Niisiis kala. Kontollisin, et kas ikka kõik kalaluud on eemaldatud ja töötlesin siiskala vajaliku maitseainekogusega (sool + Faijta) ja panin ca 5 tunniks külmkappi seisma.
See aeg mäöödas, kuumutasin ahju 200 kraadini ja panin lõhefilee ahju  restile, resti alla ahjupanni, eesmärgiga , et liigne vedelik fillest välja välja valguda saaks. Laksin küpseda 30 minutit

Seni kuni kala küpses valmistasin täidise: Heinz oad said segatud peenelt hakitud sibula, maisi ja salsaga.
Eraldi panin ootama peenteks ribadeks lõigutud jääsalati.

Küpsenud kalaliha eemaldasin nüüd nahalt ja lammutasin väiksemateks tükkideks.

Kokkupanek:**

Kõigepealt panin tortiljapõhja ilma õlita kuumale pannile 2 minutiks küpsema.
Siis kähku lauale, kuniks tortiljapõhi kuum, põhjale määrisin  1/8 täidist, täidisekihile 1/8  jääsalatit ja jääsalatile 1/8 kalatükke.
Ja peale mõned tilgad laimimahla
Kõik ruttu rulli ja niimoodo x 8 korda järjest.
Ja ongi valmis  :)


Märkus:

* Need koostisosad on loomult terava maitsega nii, et võtke seda arvesse. Kalavõib maitsestada ka Taco original maitseaineseguga mis on mahedam. Cunky salsa sisaldab rohelist Jalapenot mis on üks üsna äkiline pipar. Kui see ei sobi võiks ju kasutada mõmda vähem eksootilist pannikastet.

** Valmis tortiljarulle võiks hoida kuskil soojas kohas, sest rullide kokkukeeramise protseduur võtab pisut aega



Комментариев нет:

Отправить комментарий